Valgt:

Wilmas Verden 2

Wilmas Verden 2

(2 kundeanmeldelser)

Ønsker du signering? Så skriv i bemærkningsfeltet, hvem bogen/bøgerne skal signeres til og L. Sherman vil derefter sørge for en lille personlig hilsen i bogen/bøgerne.

Wilmas Verden 2 starter, hvor vi slap i Wilmas Verden 1. Wilma og Magnus skal starte i 9. klasse. Mon Wilma har tilgivet ham i løbet af sommerferien? Vil Magnus gerne være kærester med Wilma, selvom hun ikke har lyst til at vise det offentligt, og fandt Wilma mon træet med inskriptionen i Brooklyn? Vi skal krydse over det amerikanske kontinent og finde ud af, hvordan det går Karoline i San Francisco – helt for sig selv. Fik Oskar brevet fra Karoline i tide? Og er der i det hele taget flere breve, Wilma kan gå ombord i på mormors loft?
Vi skal fra nutidens Aarhus til datidens USA.

Wilma er vores hovedperson i nutiden. Hun går i folkeskole i Aarhus, hygger sig med vennerne og fritidsaktiviteter. En dag finder hun en kuffert på sin mormors loft med en stabel breve fra sin tipoldemor, Karoline, der udvandrede i 1912. Sideløbende med Wilma følger vi Karolines rejse til USA og den første tid i det nye spændende, men også overvældende hjemland.
Vi skal følge Wilma og Karoline i fire bøger; ét år ad gangen. I første bog mødte vi Wilma i 8. klasse, og her i anden bog skal vi følge hende i 9. klasse. I bog 3 er hun et år i USA på high school. I fjerde og sidste bog er hun tilbage i 1. g i Aarhus. Der er flettet to kærlighedshistorier ind i bøgerne sammen med et væld af historiske nedslag samt min egne dybe lidenskab for bøger – både ny og gammel litteratur.

Wilmas Verden er først og fremmest skabt for at underholde og give læseren en skøn læseoplevelse. Men den er også velegnet til undervisning i udskolingen med henblik på emner som udvandring til Amerika, 1. verdenskrig, m.fl. historiske begivenheder. Bagest i bogen finder man kilder, temaer og litteraturliste.

Uddrag:

Han sad ved det lille havebord i forhaven og sparkede i græsset med sine sneakers. Kasketten skjulte ansigtet, og jeg smilte lidt, for jeg var rigtig glad for at se ham.

”Hey, Wilma. Jeg havde slet ikke set dig.” Han rejste sig, tog kasketten af, lod hånden glide gennem håret og satte den tilbage på igen.

”Hej Magnus. Hvorfor sidder du her?”

”Er det et dårligt tidspunkt? Jeg ved godt, at jeg ikke har skrevet i forvejen …”

”Nej, nej, det er helt okay.” Jeg var ét stort smil. ”Jeg mente bare, hvorfor er du ikke indenfor eller ovre i haven?”

Beskrivelse

Ulrika Louisa Bjerregaard

Ulrika Louise Bjerregaard læser bøger, som vi andre spiser mad, når vi er virkelig sultne. Ja, hun æder dem nærmest råt. At fortabe sig i en anden verden, personer, deres drømme og skæbner kan Ulrika Louisa ikke leve uden. Hendes uddannelse og karriere tog hende i mange år omkring amerikanskejede virksomheder, som HR-ansvarlig, indtil hun i 2017 kastede sig ud i livet som selvstændig indenfor HR og kommunikation. Her fik hun samtidigblod på tanden til at kaste sig ud i skriveriet igen. Efter en mangeårig pause med uddannelse, børn, mand og karriere var det nu tid til at skrue op for lidenskaben til at skrive. Sene aftener med computeren i skødet blev til først én roman og derefter en til. Ulrika Louise Bjerregaard er oprindeligt fra Aalborg, men har siden 1996 haft base i Aarhus. Hun elsker at rejse og lære nye kulturer og sprog at kende. Hun har boet i henholdsvis Frankrig og USA. Ulrika Louisa skriver såvel børne- og ungdomsbøger som voksenlitteratur. Hun illustrerer selv sine bøger og nyder det kreative rum, hvor historier og billeder kommer til live. Hele processen fra tanke til papir er en stor inspirationskilde til mange flere historier og universer.

2 anmeldelser af Wilmas Verden 2

 1. Rikke (Bogormmedbriller)

  Endelig er vi tilbage hos Wilma, Magnus, Karoline og Oskar. Nutid og fortid er endnu en gang en stor del af denne historie.

  Wilma er rejst til USA på sommerferie sammen med hendes forældre og lillebror for at følge i fodsporene på Karoline. Mens Wilma rejser rundt og ser de steder Karoline har skrevet om i sine breve, kæmper hun med sine følelser for Magnus. Hun vælger at ignorere hans beskeder og koncentrer sig om at være i USA og med stor iver finder hun den boghandel Karoline har arbejdet i.
  Tilgiver Wilma Magnus eller vælger hun at koncentrere sig om sidste skoleår? Det finder du kun ud af ve d at læse bogen.
  Karoline og Oskar finder endelig hinanden, men Karoline har en bejler. Får Oskar slået ham af pinden eller er det for sent? Læs Wilmas verden 2 og finde selv ud af det.

  Jeg kan varmt anbefale denne bogserie, ser allerede frem til bog nummer tre. Og jeg giver fem store ❤️❤️❤️❤️❤️ ud af fem ❤️❤️❤️❤️❤️.

  Jeg er vild med historiefortællingen der er i denne bog. Du får både en sød ungdomskærlighed, men også en spændende historiefortælling flettet godt ind i hinanden, denne bog vil være rigtig god at bruge i udskolingen.

 2. Maria (Mullesbogblog)

  Anmeldelse af “Wilmas Verden 2” af Ulrika Louisa Bjerregaard – Augusta Publishing – Anmeldereksemplar

  Jeg har glædet mig, så meget til del 2 af Wilma. Når man er først er startet på Wilma, stopper jeg ikke før jeg har læst den allersidste bog af hendes, Magnus, Oskar og Karolines historie. Jeg har store forventninger til denne del af hendes historie.

  Wilmas Verden 2 starter, hvor vi slap i Wilmas Verden 1. Wilma og Magnus skal starte i 9. klasse. Mon Wilma har tilgivet ham i løbet af sommerferien? Vil Magnus gerne være kærester med Wilma, selvom hun ikke har lyst til at vise det offentligt, og fandt Wilma mon træet med inskriptionen i Brooklyn? Vi skal krydse over det amerikanske kontinent og finde ud af, hvordan det går Karoline i San Francisco – helt for sig selv. Fik Oskar brevet fra Karoline i tide? Og er der i det hele taget flere breve, Wilma kan gå ombord i på mormors loft?

  Vurdering:
  Wow, jeg ved ikke hvad jeg skal sige. Det første som fangende mig, var den flotte blå forside med Wilma på. Man kan godt se at hun er blevet et år ældre og er så smuk en pige, forstår godt at Magnus ikke tage øjnende fra hende. Historien er mere end bare velskrevet og har et godt flow hele vejen igennem. Kombineret med forsiden, invitere både Wilma og Karoline dig ind historien, hvor man er med på sidelinjen hele vejen igennem og man kan se det hele for sig – grundet en masse livlige beskrivelser som siger det hele.

  Jeg giver 6 hjerter ud af 6 hjerter. Mine forventninger til Wilma blev indfriet allerede ved forsiden og man kan ikke andet end at holde af Wilma, Magnus, Oskar og Karoline. De har sat sig godt under huden på mig og jeg glæder mig så meget til del 3 kommer.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Luk menu
×
×

Kurv