Valgt:

Måneskinsbanden

Måneskinsbanden

“Anafylaktisk chok, eller shock for at være helt korrekt,” lød pludselig en stemme bag Asger og Ali. Det var Emma.

Ali vendte sig mod hende.

Asger derimod frøs fast til stedet ved lyden af hendes stemme. Det var Emma … smukke Emma … vidunderlige Emma … kloge Emma …

Han ville vende sig og stirre lige ind i hendes grønne øjne.

Hun ville smile til ham og sige:

“Du har været savnet, især af mig, min elskede Asger.”

Hun ville dernæst læne sig helt ind mod ham, hvorefter hun ville
plante sine læber mod hans …

“Hva’ fanden laver du?” lød Alis stemme pludselig som en skære­brænder midt i alt det skønne. „Ha, du ligner en sugemalle, der renser akvarieruden for alger!”

“Øh …” Asger vågnede op fra sin ønskedrøm. Han stod åbenbart stadig med ryggen til Emma.

Han trak læberne indad. Shit! Han havde bare ikke lige stået og lavet kysse-bevægelser ud i det blå. Han måtte simpelthen snart få styr på sine fantasier.

Emma har vendt op og ned på Asgers hverdag. Han har endda ind­vilget i at deltage i Emmas selvopfundne vagtkorps, Måneskinsbanden. Det har da også været helt ufarligt, indtil der en dag sker et mord i byen. Deres klasselærer, Dragen, har brug for hjælp, men har Asger og Måneskinsbanden egentlig lyst til at hjælpe Dragen, som har det med
at gøre livet ekstra surt for dem?

Måneskinsbanden er en lun, sjov og spændende bog om venskab, forelskelse og en klasselærer fra Helvede.

 

Beskrivelse

Kat Lassen

Kat Lassen er født i 1976, har to børn, bosat på Sydsjælland, Næstved, er børnebogsforfatter og kunstner. Hun debuterede i 2013 med det todelte fantasyeventyr ’Livets Port’. Siden hun debuterede, har hun bevæget sig rundt i forskellige genrer for at finpudse og afprøve sit forfatterskab og evner inden for skrivefagets mangfoldighed. Derfor bidrog hun i 2015 med kortprosaen ’Jørgen’ til antologien ’StORDstrømmens Antologi 2015. I 2017 skrev hun novellen ’Jinn’ som var bestilt af radioteatret.dk. Novellen skulle skrives til lokationen omkring Herlufsholm Kostskole i Næstved. Novellen skulle indgå som et event designet til Fantasymessen 2017, og var derfor også i samarbejde med Næstved Bibliotek og sponsoreret af Næstved Kommune. Jinn blev omformet til en såkaldt audiowalk – et radioteater med en form for geografisk GPS udløser. Kat indtalte selv novellen, som stadig kan høres på Radiodrama.dk. I 2018 udkom hun med Måneskinsbanden på forlaget Calibat. Måneskinsbanden var hendes første bog væk fra fantasygenren; en børne/unge krimi blandet med temaet ’den første forelskelse’ samt Kats finurlige humor. Anmeldere har sammenlignet den med en blanding af ’Kærlighed ved første hik’ af Dennis Jürgensen og ’De fem’ serien af Anid Blyton, dog tilføjet en ungdommelig og nutidig jargon. I 2019 udkom hun med endnu en bog fra forlaget Calibat. Denne gang med bogen ’Ellebæt’ en fantasy og højtlæsningsbog for de 5 – 9 år. Den har også fået roser med på vejen, og viser at Kat kan skrive til flere forskellige aldersgrupper og navigere inden for både fantasygenren samt realisme. Her på Petunia udkommer Kat med indtil videre to bøger, som begge udkommer i 2020. Den ene er henvendt til tween publikummet, og handler kort om ’den første forelskelse’, misforståelser, og om at se tingene fra to sider. Den anden bog er i fantasygenren for det 5 – 9 årige publikum. Og her har vi indgået en stærk alliance imellem Kat og den superdygtige og skønne illustrator Viki Munksgaard. Kat har desuden spillet teater i mange år og har gået på Fortællerskolen (Besttellers) i Kbh. Sin teatererfaring samt undervisningen fra Besttellers bruger hun flittigt i sit hverv som forfatter i form af en medrivende og levende oplæsning, når hun tager ud og holder foredrag på bogmesser eller på skoler. Kat burde have styr på børn og teenagers tankegang, da hun ud over sit forfattervirke har arbejdet med børn i over 20 år i forskellige aldersgrupper. Hun er stadig i kontakt med masser af børn og bruger dem ofte, som første betalæsere på sine tekster. Som hun selv udtrykker det: ”Det er børnene, jeg skriver til, så hvorfor ikke bruge dem som første dommere på mine tekster. Det er jo deres opmærksomhed, jeg skal indfange.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Måneskinsbanden”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Luk menu

Få del i konkurrencer, nyheder og tilbud ved at tilmelde dig vores nyhedsmail.

×
×

Kurv