Valgt:

Hjertehåb, Soraya - Hjertehistorier S1 E3

Hjertehåb, Soraya – Hjertehistorier S1 E3

Bildøren smækkede bag mig, og jeg skyndte mig ind i forretningen. Deres slagterafdeling var berømt i hele kvarteret og populær blandt de lokale håndværkere samt gymnasieeleverne. Utålmodigt stillede jeg mig i kø efter madbestillingen.

”Burde du ikke ligge hjemme i din seng?” overhørte jeg en pigestemme bag mig i køen.

”Der er kun tre timer tilbage,” svarede en anden. Hov, hende kendte jeg.

”Soraya!” Jeg vendte mig rundt, overrasket og glad.  Soraya var min klassekammerat fra folkeskolen. Vi havde gået i klasse sammen i ni år.

”Mathias,” udbrød hun, og hendes ansigt lyste op i et smil. ”Hvad laver du her?”

Det var et stykke tid siden, jeg havde set hende. Nogle gange stødte vi på hinanden i byen eller til en fest, men når jeg tænkte over det, var det længe siden, jeg sidst havde set hende.

”Køber mad, som jer,” drillede jeg. Hun smilte og så glad ud, ligesom jeg kendte hende, men også bleg og træt. ”Er du okay?”

”Jeg var syg i går, men har det bedre i dag, bare lidt mat. Godt det er fredag.”

”Du burde ligge hjemme i din seng.” Veninden lagde armene over kors og sendte Soraya et strengt blik.

”En gang stræber, altid stræber,” drillede jeg. Vi havde været gode venner, og hun vidste, at jeg mente det godt. ”Men jeg er enig, hvis du er syg, så skal du da være hjemme.”

”Jeg er ikke syg. Gider I lige?” Soraya sendte mig først et dræberblik, men så mildnede hendes ansigtstræk. ”Går det godt på arbejde?”

”Jep. Jeg er superglad for det og har kun lidt over et år tilbage. Jeg …” skulle lige til at sige, at jeg var blevet tilbudt job, når jeg var udlært.

”Næste!” Ekspedienten kaldte mig frem, og jeg tog imod vores bestilling. ”Nå men, vi ses.” Soraya og hendes veninde vinkede.

”Hyggeligt at se jer, skal vist skynde mig. God weekend.”

Om Hjertehåb
Soraya er fokuseret på at få den bedste studentereksamen, så hun kan komme ind på lægestudiet. Der er ikke plads til mange fester og slet ikke tid til en kæreste. Hun kæmper med alle de følelser, gode og dårlige, der følger med altid at skulle klare sig godt. En dag løber hun tilfældigt ind i vennen, Mathias, fra folkeskolen, som hun havde et kæmpe crushpå. Han er i tømrerlærer, og derfor har de ikke set hinanden i et stykke tid. Mathias var også vild med Soraya i folkeskolen, men troede ikke, han havde en chance.

Dette er tredje episode i #Hjertehistorier. Episoderne er fortalt fra hjertet til hjertet. Hver episode har et unikt tema, som handler om unges identitet og nysgerrighed efter, hvem de er. Historierne er fortalt gennem unge fortællere, cirka 16-18-årige, til unge læsere … og deres forældre, lærere eller andre, som er nysgerrige efter at læse mere om ungdomsliv.

Du kan blandt andet købe bogen her.

Beskrivelse

Ulrika Louisa Bjerregaard

Ulrika Louise Bjerregaard læser bøger, som vi andre spiser mad, når vi er virkelig sultne. Ja, hun æder dem nærmest råt. At fortabe sig i en anden verden, personer, deres drømme og skæbner kan Ulrika Louisa ikke leve uden. Hendes uddannelse og karriere tog hende i mange år omkring amerikanskejede virksomheder, som HR-ansvarlig, indtil hun i 2017 kastede sig ud i livet som selvstændig indenfor HR og kommunikation. Her fik hun samtidigblod på tanden til at kaste sig ud i skriveriet igen. Efter en mangeårig pause med uddannelse, børn, mand og karriere var det nu tid til at skrue op for lidenskaben til at skrive. Sene aftener med computeren i skødet blev til først én roman og derefter en til. Ulrika Louise Bjerregaard er oprindeligt fra Aalborg, men har siden 1996 haft base i Aarhus. Hun elsker at rejse og lære nye kulturer og sprog at kende. Hun har boet i henholdsvis Frankrig og USA. Ulrika Louisa skriver såvel børne- og ungdomsbøger som voksenlitteratur. Hun illustrerer selv sine bøger og nyder det kreative rum, hvor historier og billeder kommer til live. Hele processen fra tanke til papir er en stor inspirationskilde til mange flere historier og universer.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hjertehåb, Soraya – Hjertehistorier S1 E3”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

Luk menu
×
×

Kurv