Valgt:

Gitze og Mads

Gitze og Mads

Gitze har en bums på hagen, og det er skolefoto-dag; en dækstift kan måske klare problemet, men det regner … hvis nu hun cykler rigtig hurtigt … Men så støder hun ind i Mads!

Regnen siler ned på Mads, og den fede frisure bliver måske ødelagt, medmindre han cykler rigtig hurtigt …  Men så støder han ind i Gitze!

”Jeg troede ikke, at piger på din alder måtte drikke alkohol?” sagde Mads halvsurt.

”Øh, det må de heller ikke?!” Gitze virrede lidt usikkert med hovedet.

”Nå, det ser ellers sådan ud, sådan som du cykler! Du ligner min far efter en julefrokost!” Han rejste sin cykel og studerede den for skader.

”Idiot!” mumlede Gitze.

Hun var nu helt sikker … mor fik aldrig ret i forhold til hende og drenge. Hun ville aldrig komme til at kunne lide nogen af dem, og slet ikke Mads!

Sammenstødet imellem Gitze og Mads bliver ikke det sidste, men er det mon rigtigt som Sille, Gitzes veninde, påstår: at det er så romantisk at støde sammen på cykel …?

Du kan blandt andet købe bogen her.

Beskrivelse

Kat Lassen

Kat Lassen er født i 1976, har to børn, bosat på Sydsjælland, Næstved, er børnebogsforfatter og kunstner. Hun debuterede i 2013 med det todelte fantasyeventyr ’Livets Port’. Siden hun debuterede, har hun bevæget sig rundt i forskellige genrer for at finpudse og afprøve sit forfatterskab og evner inden for skrivefagets mangfoldighed. Derfor bidrog hun i 2015 med kortprosaen ’Jørgen’ til antologien ’StORDstrømmens Antologi 2015. I 2017 skrev hun novellen ’Jinn’ som var bestilt af radioteatret.dk. Novellen skulle skrives til lokationen omkring Herlufsholm Kostskole i Næstved. Novellen skulle indgå som et event designet til Fantasymessen 2017, og var derfor også i samarbejde med Næstved Bibliotek og sponsoreret af Næstved Kommune. Jinn blev omformet til en såkaldt audiowalk – et radioteater med en form for geografisk GPS udløser. Kat indtalte selv novellen, som stadig kan høres på Radiodrama.dk. I 2018 udkom hun med Måneskinsbanden på forlaget Calibat. Måneskinsbanden var hendes første bog væk fra fantasygenren; en børne/unge krimi blandet med temaet ’den første forelskelse’ samt Kats finurlige humor. Anmeldere har sammenlignet den med en blanding af ’Kærlighed ved første hik’ af Dennis Jürgensen og ’De fem’ serien af Anid Blyton, dog tilføjet en ungdommelig og nutidig jargon. I 2019 udkom hun med endnu en bog fra forlaget Calibat. Denne gang med bogen ’Ellebæt’ en fantasy og højtlæsningsbog for de 5 – 9 år. Den har også fået roser med på vejen, og viser at Kat kan skrive til flere forskellige aldersgrupper og navigere inden for både fantasygenren samt realisme. Her på Petunia udkommer Kat med indtil videre to bøger, som begge udkommer i 2020. Den ene er henvendt til tween publikummet, og handler kort om ’den første forelskelse’, misforståelser, og om at se tingene fra to sider. Den anden bog er i fantasygenren for det 5 – 9 årige publikum. Og her har vi indgået en stærk alliance imellem Kat og den superdygtige og skønne illustrator Viki Munksgaard. Kat har desuden spillet teater i mange år og har gået på Fortællerskolen (Besttellers) i Kbh. Sin teatererfaring samt undervisningen fra Besttellers bruger hun flittigt i sit hverv som forfatter i form af en medrivende og levende oplæsning, når hun tager ud og holder foredrag på bogmesser eller på skoler. Kat burde have styr på børn og teenagers tankegang, da hun ud over sit forfattervirke har arbejdet med børn i over 20 år i forskellige aldersgrupper. Hun er stadig i kontakt med masser af børn og bruger dem ofte, som første betalæsere på sine tekster. Som hun selv udtrykker det: ”Det er børnene, jeg skriver til, så hvorfor ikke bruge dem som første dommere på mine tekster. Det er jo deres opmærksomhed, jeg skal indfange.”

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Gitze og Mads”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

Luk menu

Få del i konkurrencer, nyheder og tilbud ved at tilmelde dig vores nyhedsmail.

×
×

Kurv